Bundanti gamta kasdien pasipuošia vis žalesniu rūbu, visus vis dažniau kviečia pabūti kartu. Už jos svetingumą norisi pasirūpinti švaria ir sveika aplinka, tad MVA nariai, kaip ir kasmet, jungiasi prie akcijos „Darom“.
Vėsų, bet saulėtą penktadienio rytą pradėjome nuo ąžuoliukų giraitės tvarkymo ir naujų ąžuoliukų sodinimo. Sakoma, kad gerų darbų nebūna per daug, o noro ir entuziazmo pas mus tikrai netrūksta. Tad rūpindamiesi gamta ir jos tausojimu, darbus išvykome pratęsti į Nacionalinį Miškasodį. Tai – kasmetinė medžių sodinimo šventė, kuri rengiama 26-iuose urėdijose. Atvykus į miškasodžio vietą mus pasitiko gausus talkininkų būrys. Pasivaišinę miško žolelių arbata ir išklausę eglučių sodinimo pamoką visi kibome į darbus. Miškasodžio talka vyko sklandžiai ir su puikia nuotaika, pasodinome apie 5000 eglučių. Smagu, kad mus visus suvienija bendri darbai ir džiugina jų rezultatai.
Dėkojame VĮ Valstybinių miškų urėdijos Mažeikių regioninio padalinio vadovui Nerijui Lemežiui ir visai komandai už svetingą priėmimą, patarimus apie ąžuoliukų, miško sodinimą ir nuostabią mūsų visų bendrystę.

Recommended Posts