Balandžio 25 dieną vyko Lietuvos pramonininkų konfederacijos (LPK) regioninės politikos komiteto išvažiuojamasis posėdis Marijampolėje. Tradicija kartą per ketvirtį organizuoti ne nuotolinį, o  gyvą komiteto posėdį, aplankant vieną iš regionų, šįkart buvo pratęsta Sūduvos pramonininkų ir verslo asociacijos iniciatyva. LPK komiteto nariai aplankė Marijampolėje įsikūrusią įmonę „Mantinga“.

Posėdyje LPK prezidentas Vidmantas Janulevičius apžvelgė svarbiausius nuveiktus darbus, pristatė ilgai lauktą svarbią naują priemonę „Milijardas verslui“, dėl kurios LPK daug dirbo. Ragino naudotis suteikiamomis galimybėmis pramonei ir visam verslui gauti finansavimą nepaprastai reikalingoms naujovėms, investicijoms  į pažangesnes, inovatyvesnes, aukštos pridėtinės vertės darbo vietas. LPK prezidentas apžvelgė Sūduvos regiono galimybes įvardindamas regiono stiprybes gynybos pramonės srityje bei iššūkius, su kuriais yra grėsmė susidurti šiam kraštui.

LPK viceprezidentas Alvydas Stulpinas susitikime akcentavo regionų svarbumą, investicijų poreikį ir galimybes.

Sūduvos pramonės ir verslo asociacijos prezidentas Vaidas Šalaševičius pristatė asociacijos veiklą, prioritetus ir galimybes. Prieš dvejus metus LPK nare tapusi asociacija yra aktyvi ir ypač akcentuoja verslo ir kultūros bendradarbiavimo kryptį. Asociacija kasmet auga, šiuo metu vienija 46 narius.

Susitikime apie grėsmę regionams papulti į vystymosi spąstus kalbėjo LPK ekonomistė-analitikė Eglė Stonkutė.

„Kiekvienam regionui labai svarbu atkreipti dėmesį į savo ekonominių veiklų struktūrą. Auganti pramonės dalis ekonomikoje yra vienas ženklų, kad regiono tikimybė pakliūti į vystymosi spąstus yra mažesnė. O tai, kad apdirbamosios pramonės darbo našumas auga greičiau nei vidutinis darbo našumas šalyje, reiškia, kad tai yra sektorius, kurio svorio augimas regiono ekonomikoje kartu su darbo našumo augimu galėtų generuoti greitesnį regiono vystymosi tempą”, – sakė E. Stonkutė.

Apie veiklą asociacijose, įskaitant bendrąjį lobizmą, keitimąsi komerciškai jautria informacija ir kitais aktualiais konkurencijos teisės klausimais su asociacijų vadovais diskutavo advokatas Šarūnas Keserauskas ir Marius Juonys.

Renginio šeimininkai – įmonių grupės „Mantinga“ įkūrėjas Klemencas Agentas ir direktorius Mantas Agentas – pristatė įmonės veiklą ir pakvietė į kvepiančią ir įkvepiančią ekskursiją po jų šeimos įmonę. Posėdžio dalyviams jie pristatė savo veiklą ir jos orientaciją į naujausias rinkos tendencijas, inovacijas, kasmet diegiamas naujoves, tvarumo kryptį bei rūpestį darbuotojais.

Recommended Posts